Baby laten boeren

Baby’s kunnen last hebben van lucht in hun maagje en darmen. Alleen al door het verteren van melkvoeding komt lucht vrij, daarnaast wordt er tijdens een voeding ook veel lucht ingeslikt, wanneer dat er niet via de bovenkant uit komt dan gaat het er via de darmen uit en in de darmen kan die lucht darmkrampjes veroorzaken. Darmkrampjes doen echt pijn dus daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk lucht via boertjes weer te laten verdwijnen. Let op het geluidje EH van de Dunstan babytaal dat geeft aan dat er een boertje dwars zit!

Met de volgende tips lukt het vast je baby te laten boeren!

Hoofdje op je schouder. 

Dit is een welbekende houding om je baby te laten boeren. Zorg ervoor dat je baby op je schouder ligt met zijn armen over je schouder. Je baby heeft hierbij wel ondersteuning nodig, dit kun jij hem geven door je hand onder zijn billen te plaatsen. Nu kun je zachtjes over zijn rug wrijven of zachtjes kloppen. Hiermee help je hem om het boertje omhoog te laten komen.

Op schoot zitten. 

Zet je baby bij jezelf op schoot, je baby zit nu met zijn zijkant tegen je aan. Laat je baby iets naar voren buigen, zijn kin ondersteund op jouw hand en laat de armpjes ook over je hand liggen. Je zult merken dat je andere vingers nu automatisch de buik en borst van je baby ondersteunen. Nu kun je zachtjes over zijn rug wrijven of zachtjes kloppen. Hiermee help je hem om het boertje omhoog te laten komen.

Liggend op je onderarm

Bij deze positie is het handig dat je baby op je onderarm ligt. Je legt je baby zo neer dat hij met zijn gezicht van je af ligt. Je kunt het hoofdje van je baby ondersteunen door je hand te gebruiken. Nu kun je je baby iets naar voren laten buigen en zachtjes over zijn rug wrijven of zachtjes kloppen.