Wat is Dunstan babytaal?

Een baby begint zachtjes te huilen. Luister eens goed, neem even de tijd. Eh, Neh, Heh, Owh, Eairh. Hoor je een van deze geluidjes? Top! Maar wat vertelt je baby hiermee? Dit zijn behoefte geluidjes, Dunstan babytaal.

Al vanaf het 1e moment na de geboorte kun je al communiceren met je baby. Door middel van deze geluidjes, zijn lichaamstaal en andere huiltjes te herkennen. Als ouders kan je  hierop reageren door zijn behoefte te vervullen bijvoorbeeld honger of helpen met een vast zittend boertje. Kortom: meer rust, meer ontspanning, minder huilen, een betere hechting tussen ouder en baby.

Waar komt Dunstan babytaal vandaan?

Dunstan babytaal is (in 2006) ontwikkeld door een Australische moeder ‘Priscilla Dunstan’. Ze heeft gedurende 9 jaar lang meer dan 1.000 baby’s van diverse nationaliteiten geobserveerd en onderzocht. Hieruit komt naar voren dat baby’s universele geluiden maken, om hun basisbehoeftes aan te geven. Honger, boertje, darmkrampjes, vermoeidheid en ongemak. Hoewel Dunstan babytaal geen wetenschappelijk bewezen methode is, wordt het door steeds meer ouders gebruikt als een manier om de behoeften van hun baby’s te begrijpen. Hoewel veel ouders het nuttig vinden om de geluiden van hun baby te herkennen, is het begrijpen van de behoeften van je baby gebaseerd op een combinatie van lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en geluiden. Het is altijd raadzaam om te luisteren EN te kijken naar de behoeften van je eigen baby en te vertrouwen op je eigen ouderlijke instincten!

Dunstan babytaal en de babyconsulent.

Alle babyconsulenten zijn geschoold in het herkennen van Dunstan geluiden. Wil je hier meer van weten neem gerust contact met ons op of kijk op: www.babytaal.nl