Inbakeren

Je hoort er veel over, leest veel verschillende informatie…. Maar hoe zit het nou precies?

Sommige baby’s zijn erg onrustig ook in hun slaap. Ze hebben maar korte slaapjes, worden vaak wakker en bewegen veel. Dat is erg vermoeiend en zorgt ervoor dat je baby onvoldoende uitgerust is. Je probeert als ouder alles te doen om te helpen, troosten, wiegen sussen maar niets lijkt te werken. 

Inbakeren kan een hulpmiddel zijn, om je baby beter te laten slapen. En dit past prima in het slaapritueel. Hierbij zorg je, met hulp van een inbakerdoek, dat de armpjes tegen het lichaam liggen. Omdat de stof strak om de armen en borst zit, heeft een baby minder bewegingsvrijheid, ervaart minder prikkels en juist meer rust en geborgenheid. Net als in de kleine baarmoeder. Als je start met inbakeren kan het zijn dat je baby hier een aantal dagen aan moeten wennen, voordat hij of zij rustiger zal zijn en beter slaapt.

Als je erover uit bent dat het voor je baby fijn is om in te bakeren ontstaan de volgende vragen: Welke soort doek is voor jouw baby geschikt (Pacco, Puckababy, Fedde & Kees, Meyco, SwaddleMeyco, SwaddleMe, Love to dream, Boelie), hoe gebruik je hem op de juiste manier en (niet onbelangrijk) wanneer en op welke manier bouw je het inbakeren weer af. Voor meer informatie zie www.inbakeren.nl . Veilig slapen is een pré bij het gebruik van een inbakerdoek. Soms is het gebruiken van een inbakerdoek niet genoeg om voldoende rust te bieden aan je baby. Om te achterhalen waar de onrust en het slechte slapen dan vandaan komt ben je bij De Babyconsulent aan het juiste adres.